Skip to content

11 October, 2011

Creu Roja Manresa

Creu Roja Manresa és una organització humanitària amb projectes internacionals, però també amb una gran intervenció social, que coneix la realitat i actua amb les persones que més ho necessiten, i sobretot amb la gent més propera. Realitza diverses activitats que giren al voltant de tres grans àmbits d’actuació:

  • Socors i emerències
  • Intervenció social
  • Cooperació internacional

Dins l’àmbit de la intervenció social tenen diversos projectes entre els que destaquen per la seva relació amb el sector de l’assistència a persones immigrades:

Ludoteca Ludugurus: És un equipament d’assistència voluntària per a nens i nenes de 6 a 14 anys. El seu objectiu es garantir el dret al joc i afavorir l’autonomia, l’autoconfiança i la formació de la personalitat dels nens i nenes que participen. Durant el 2010 ha tingut 85 persones usuàries i ha comptat amb 2 educadores i 5 persones voluntàries.

Joves Nucli Antic (JNA): És un projecte d’educació que consisteix a realitzar activitats, principalment esportives, a través de les quals els infants i joves adquireixen hàbits saludables i habilitats socials que després podran utilitzar a la seva vida quotidiana. Durant el 2010 ha tingut 187 persones usuàries i ha comptat amb 4 educadors i educadores i 5 persones voluntàries.

Lluita contra la pobresa i l’exclusió social: S’ha creat la Comissió d’Emergències Socials per donar una resposta ràpida i efectiva a situacions d’urgència social i també per a la recollida i distribució de material social. Es fan campanyes permanents (com la de primera infància o la de productes d’higiene) i també campanyes puntuals (com la campanya d’hivern de recollida de mantes, abrics, etc.; la campanya de reis per recollir i distribuir joguines; i la tornada al cole solidària). Durant el 2010 hi ha hagut 400 persones usuàries i ha comptat amb la col·laboració de 16 persones voluntàries.

Classes de llengua: Són activitats trimestrals de coneixement de la llengua i de l’entorn on participa bàsicament població nouvinguda. Durant el 2010 es van realitzar cursos d’alfabetització, de català, de castellà i de coneixement de l’entorn. Van tenir 202 persones usuàries i va comptar amb 10 persones voluntàries.

En l’actualitat tenen 3.074 socis i sòcies i 273 persones voluntàries. Obtenen els recursos a través de la captació de fons (33%), de la prestació de serveis (16%) i de convenis amb institucions públiques i privades (51%). I els destinen a Programes socials (55%), Cooperació internacional (17%), Voluntariat (12%), Formació (10%) i Serveis preventius (6%).

Podeu trobar més informació a la seva pàgina web i a la seva pàgina a Facebook, que permet seguir les novetats en activitats i projectes.

 

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image