Skip to content

25 January, 2012

Els mitjans de comunicació i la immigració, per Jean-Paul Marthoz

Volem compartir el document de la intervenció que Jean-Paul Marthoz va realitzar durant l’acte de lliurament dels Premis de la diversitat del Consell Audiovisual de Catalunya. Marthoz és columnista del diari Le Soir de Brussel·les, professor de periodisme global de la Universitat Catòlica de Lovaina i director de l’Institut Europeu sobre Pau i Seguretat.

En la seva intervenció, Marthoz explora la situació actual d’invisibilitat de les persones migrades i de gestió de les migracions des del conflicte per proposar una nova filosofia de treball per als mitjans basada en:

  • Retornar al periodisme d’interès públic, on els mitjans tenen el paper social d’informar, educar i divertir; i la responsabilitat de donar al públic les informacions de qualitat i la pluralitat d’idees que li permeten ser ciutadà.
  • Fer un periodisme de proximitat, centrat en la comunitat, que fugi del conflicte i doni veus a tots els membres de la comunitat, incloses les persones migrades.
  • Definir de nou el concepte notícia, per fer un periodisme que descobreixi fenòmens enlloc de només cobrir esdeveniments.
  • Reafirmar el paper crucial dels mitjans de comunicació en la creació d’una societat plenament democràtica.

 

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image