Skip to content

14 March, 2012

Els nous manresans i les noves manresanes

Des de 2005 la revista El Pou de la Gallina entrevista cada mes una persona originària d’un altre país que ara viu a Manresa. Els textos, escrits en primera persona, parlen dels seus origens, del seu país, i també del nostre. Aquests textos ens permeten posar cares a això que anomenem “immigrants” i les podeu llegir totes al seu blog, Biografies anònimes.

Sovint usem la paraula “immigrants” com si parléssim d’un grup compacte i homogeni i aquestes entrevistes ens mostren que no, que no és un grup, que no és compacte i que, per sort, és molt divers. En els últims anys a Manresa hi ha vingut gent de molts països, amb estudis i sense, d’una religió o d’una altra, gent que està de pas i gent que es vol quedar per sempre, homes i dones, joves  i grans. Alguns de nosaltres hem tingut l’oportunitat i l’interès de conèixer personalment algunes d’aquestes persones, de saber qui són i què desitgen, hem parlat dels seus somnis i plans i de les coses que anyoren. I això fa que haguem deixat de veure el fet que persones d’altres llocs vinguin a viure a la ciutat com un problema per veure-hi un munt d’oportunitats.

És per això que ens agraden tant aquestes entrevistes, perquè permeten a més gent conèixer de més a prop un munt de persones molt interessants.

 

 

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image