Skip to content

21 October, 2011

Filmets per la Convivència 2011 a Manresa

Bages per a Tothom i Cine Club Manresa porten a Manresa els “Filmets per la convivència”, una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona patrocinada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat que projecta curtmetratges que aborden des d’una perspectiva constructiva les migracions i la convivència entre cultures.

El diumenge 4 de desembre, al teatre Conservatori, es podrà veure una selecció dels curts que es van projectar a l’edició del 2010. L’objectiu és fomentar la reflexió i el debat entorn de la convivència, la interculturalitat, les migracions… i per això també es farà un col·loqui.

Els curts que es podran veure són:

La Pelota de Futbol, dirigit per  Laura Gonzàlez.

Un nen llatinoamericà, una nena espanyola i un nen marroquí juguen plegats a futbol però els pares no deixen que es relacionin.

Zapatos, dirigit per Álvaro Gonzàlez.

En Pedro, un nen de vuit anys, li pregunta al seu pare quina diferència hi ha entre estranger i inmigrant. La resposta, segons aquest, es troba a les sabates.

La autoridad,  dirigit per Xavi Sala.

Una familia espanyola d’origen marroquí va de vacances i és detinguda per la policia. Després de patir un humiliant escorcoll, les coses ja no tornaran a ser mai més com abans.

El inmigrante perfecto, dirigit per Rogerio Sastre.

Com és l’immigrant perfecte? Com té la pell? En què pensa?

The test, dirigit per José Antonio Chávez, dels Estats Units.

Una noia llatinoamericana deixa al contestador del seu xicot el missatge que està embarassada. Molt afligida, espera que tot surti bé.

Urka Burka, dirigit per Giorgio Borgazzi, d’Itàlia.

A un modernet de trenta anys políticament incorrecte el segueix una mena de fantasma que s’amaga a sota un burca. El va perseguint pels carrers estrets d’on viu. Quina veritat s’amaga a sota del que és desconegut?

L’aide au retour, dirigit per Mohammed Latrèche, de França.

Sofia i Morislav són dos emigrants que viuen a França sense papers i amb els seus fills. Per evitar-los l’expulsió, l’Estat els proposa una ajuda econòmica a canvi que tornin al seu país d’origen, el mateix del qual han fugit.

Panchito, dirigit per Arantxa Echevarría. Premi Filmets per la Convivència 2010.

En Manuel, un immigrant colombià, té una precària feina de missatger. El drama es desencadena el matí que la seva moto deixa de funcionar per quarta vegada. El seu cap, un espanyol despòtic i despiatat, li ha donat un ultimàtum: si torna a faltar un dia més per culpa de la moto, l’acomiada.

 

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image