Skip to content

20 December, 2011

2

La xarxa Migreurop presenta un informe sobre els Centres d’Internament d’Estrangers

Migreurop és una xarxa d’entitats a nivell europeu que treballa per la visibilització i el control dels centres d’internament d’estrangers arreu d’Europa.

En aquesta ocasió, s’han centrat en analitzar la realitat dels CIEs a Espanya i han presentat les següents conclusions:

  • Les persones que estan internades en un CIE haurien d’estar en centres especials sense caràcter penitenciari i tenir millors condicions que els presos, ja que no han comès cap delicte, sinó una falta administrativa com és no tenir la documentació en regla.
  • Els interns tenen únicament restringit per llei el seu dret ambulatori, per la qual cosa consideren inacceptable que se’ls privi de la resta de drets. Per això, Migreurop reclama el tancament d’aquests centres, molts dels quals no reuneixen les condicions mínimes d’habitabilitat.
  • Altres qüestions no menys rellevants son l’escàs o nul control judicial d’aquests centres, les notables deficiències en sistemes d’evacuació i prevenció d’incendis, la designació dels interns per un número enlloc de pel seu nom i cognom, i l’absència de càmeres de seguretat en part de les instal·lacions la qual cosa impedeix fiscalitzar l’actuació dels funcionaris i prevenir activitats ilegals.

Informe_CIE_Derechos_Vulnerados_2011

Resumen Ejecutivo Informe CIE Derechos Vulnerados 2011

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image