Skip to content

15 March, 2012

Les administracions catalanes deuen 900 milions d’euros a les entitats socials

La Taula del Tercer d’Entitats del Tercer Sector Social a Catalunya i la Confederació de Patronals del Tercer Sector denuncien que les administracions catalanes, la Generalitat i els ajuntaments, deuen un total de 900 milions d’euros a les entitats socials.

En concret, la Generalitat deu més de 700 milions i els ajuntaments 157 milions. Aquesta situació s’afegeix “a les dificultats d’accés al crèdit i a l’increment continuat de necessitats socials i han portat moltes entitats a un carreró sense sortida”.

En una nota de premsa feta pública el dia 12 de març també manifesten que “la situació ha conduït a un increment alarmant del cost financer que han de suportar les entitats: més de 100 M€. Es tracta de moltíssims recursos que podrien destinar-se a atendre les necessitats socials i que, en canvi, les entitats han de destinar a pagar interessos bancaris i altres costos derivats de la necessitat d’avançar els diners de les Administracions.”

Les entitats reclamen:

1.- Que les Administracions Públiques catalanes paguin el més aviat possible el deute de 866 M € que tenen contret amb les entitats socials del país.

2.- Que el Dept. d’Economia i Coneixement de la Generalitat i la resta de les Administracions Públiques de Catalunya estableixin una línia de pagament preferent per a les entitats socials no-lucratives.

3.- Que el Dept. d’Economia i Coneixement estableixi per via d’urgència una línia de finançament de circulant per a les entitats socials del país en concertació amb entitats financeres.

4.- Que, en el cas de les subvencions, les Administracions Públiques catalanes estableixin terminis de pagament en les bases de les convocatòries i, d’acord amb aquests terminis, admetin la imputació dels costos financers del projecte que l’entitat hagi de suportar per poder dur a terme el projecte subvencionat.

5.- Que totes les Administracions Públiques catalanes agilitzin l’emissió dels certificats de reconeixement de deute que els demanen les entitats socials a fi de poder accedir a finançament bancari.

Teniu més informació aquí i aquí.

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image