Skip to content

29 August, 2011

1

Manguilàndia…

O Barcelona. Segons El Periódico de Catalunya una guia circula entre mossos d’esquadra i guies turístics per informar d’on i com actúen les bandes de lladres a Barcelona. Fins aquí no hi hauria cap problema si no fos perquè el llenguatge que s’utilitza en aquesta guia és totalment discriminatori i xenòfob.

Per una banda, ens sembla vergonyós que la polícia del país tingui tant poca sensibilitat respecte a la diversitat i que no tingui gens de cura de distingir la delinqüència (que és universal) de la immigració. Ja fa massa temps que hem de reclamar que els poders públics facin aquesta distinció.

Per l’altra, també ens sembla vergonyós que El Periódico de Catalunya la publiqui tal com està redactada sense fer cap crítica ni anàlisi sobre la seva naturalesa xenòfoba (excepte una línia de no res sota el titular).

Tots tenim l’obligació de respectar la dignitat de les persones. Aquesta dignitat és un Dret Universal i no hi ha cap excusa per conculcar-lo, ni la llibertat d’expressió ni la llibertat d’informació. Alguns argumentaran que si un grup de delinqüents organitzats tenen una nacionalitat concreta s’ha de poder dir, però la dignitat de totes les persones que comparteixen aquesta nacionalitat ho hauria d’impedir. S’ha vist mai una notícia que digui “Un lladre català…”?

La notícia no és que els lladres siguin d’aquí o d’allà. La notícia és que els lladres són lladres, vinguin d’on vinguin.

1 Comment Post a comment
  1. adm1n
    Aug 29 2011

    Un molt bon article que analitza el tractament de la immigració als mitjans de comunicació: http://bertrancr.wordpress.com/2011/08/29/una-hora-i-mitja-que-ens-ha-de-fer-reflexionar/

    Reply

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image