Skip to content

22 July, 2011

Per pensar en Àfrica

http://www.fotopedia.com/items/flickr-1324148801

Ramón Lobo, és un periodista de El País especialitzat en conflictes armats. Té un blog molt interessant, Aguas Internacionales, on comenta l’actualitat internacional des d’una perspectiva que a nosaltres ens agrada molt.

El seu post d’avui, Propuestas para pensar en África este fin de semana,  ens ha agradat especialment perquè dóna punts de partida per a reflexionar sobre la situació a Àfrica, ara que les Nacions Unides han declarat que hi ha una situació extrema de fam a Somàlia.

Ofereix petites píndoles d’informació per donar-hi voltes. Comença amb dues que són una declaració d’intencions evident:

UNA CONTRADICCIÓNUn mundo desmedido con rescates millonarios para tranquilizar a los mercados y migajas para la hambruna de Somalia. El hambre sigue, allí y allá, siempre sin luz y sin telégrafos.

SOBRE LAS CAUSAS: El blog compañero ‘3.500 ideas irreverentes contra la pobreza’ da en la diana: no es un problema de falta de comida, sino de despilfarro: La mitad de nuestra comida acaba en la basura.

L’article també recomana llibres, películes i música que l’autor relaciona amb Àfrica.

Ara, si pot ser, no pensis en Àfrica només aquest cap de setmana.

Llegeix més de Actualitat

Comparteix les teves opinions, deixa un comentari.

(obligatori)
(obligatori)

Note: Està permés HTML. El teu email mai serà publicat.

Subscriu'te als comentaris

*
Demostra que no ets un robot i escriu la paraula de seguretat.
Anti-spam image